Kuřátko plněné houbami

Suroviny:  1 žemle  1 kuře (asi 900g)  2 lžíce citronové šťávy  sůl a pepř  300 g směsi hub  1 velká cibule  1 svazek petrželky  1 polévková lžíce rostlinného krému

Postup: Žemli namočíme do vody, vymačkáme a odložíme. Kuře pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme je na proužky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme od stonků a nasekáme.

V pánvi rozehřejeme rostlinný krém, přidáme houby a cibuli a při střední teplotě opékáme, dokud se všechna tekutina neodpaří.

Také vás může zajímat ...

Přendáme do mísy, přidáme žemli, petrželku dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.  Houbovou nádivkou po lžičkách naplníme kuře a otvor uzavřeme párátkem nebo kuchyňskou nití. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 90 minut.

Rozdělíme ho na porce a podáváme obložené listy salátu a kousky rajčat..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...