Kuře na meruňkách

Tak tento pokrm je opravdu skvělý, a navíc není složitý. Takto připravené kuře nejvíce chutná s jasmínovou rýží. To je vše, co potřebujete vědět o kuřeti na meruňkách, které připravuje Petra Černocká.

Ingredience: 1 kuře, 700 ml bílého vína, meruňkový kompot, olej, 3 lžíce kečupu, indické koření garam masala

Také vás může zajímat ...

Postup: Kuře naporcujeme podle svých zvyklostí a osmahneme je na oleji v hrnci. Podlijeme více než půllitrem bílého vína a dusíme doměkka. Podle potřeby víno přiléváme. Maso vyjmeme, dáme stranou a do hrnce přidáme kečup, konzervu meruňkového kompotu i se šťávou, přidáme indické koření garam masala a vytvoříme hustý sosík.

Vrátíme kuře do nádoby, prohřejeme a můžeme podávat. Pokud byste si chtěli koření garam masala namíchat sami, použijte mletý římský kmín, pepř, koriandr, kardamom, skořici, hřebíček a muškátový ořech. Můžete si koření i rozdrtit sami v hmoždíři, bude voňavější. Použijte lžičku od každeho.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...