Kuře na paprice

Suroviny:  1 cibule  2 lžíce másla  3 kuličky nového koření  1 bobkový list  špetka sušeného tymiánu  1 naporcované kuře  sůl a pepř  sladká paprika na kuře  500 ml kuřecího vývaru  2 lžíce hladké mouky  1 kelímek smetany ke šlehání  600 g vařené rýže

Postup: Cibuli pokrájíme najemno a pak ji 3–5 minut smažíme na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.

Také vás může zajímat ...

Mezitím naporcujeme dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolíme a opepříme a důkladně ze všech stran posypeme sladkou paprikou.  Pak porce masa obalíme v základu v hrnci, lehce podlijeme – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dáme do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečeme.

V průběhu pečení případně ještě mírně podléváme vývarem, jinak maso poléváme výpekem.  Pekáč vytáhneme z trouby, maso vyjmeme. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a pak ji vlijeme do pekáčku, zahříváme a přiléváme vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky.

Patnáct minut prohřejeme. Maso podáváme s rýží, přelité omáčkou, nebo s knedlíkem či těstovinami..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...