Můj čas na kafíčko

Kuře na rožni

Suroviny:

1 celé kuře

anglická slanina

grilovací koření

1 l oleje

silný alobal

drát

injekční stříkačka s velkou jehlou na nálev

Na marinádu:

1 lžíce mletého pepře

1 lžíce drceného kmínu

1 lžička sladké papriky

1 lžička pálivé papriky

2 l vody

1 větší cibule

3 stroužky česneku

3 větší mrkve

3 větší petržele

15 g soli na 1kg masa

Postup:

Do dvou litrů vody přidáme koření, zeleninu, česnek a cibuli. Osolíme podle váhy masa. Zeleninu necháme v nálevu vyvařit a poté ji necháme zchladit. Vychladlý nálev (marinádu) přecedíme. Krůtu „napícháme“ připraveným nálevem a celou ji marinádou bohatě potřeme. V lednici necháme 2–3 dny uležet. Před grilováním krůtu prošpikujeme anglickou slaninou, kterou jsme si předem zmrazili a nakrájeli na delší hranolky. Prošpikovanou krůtu napíchneme na otočný rošt a obalíme silným alobalem, který zpevníme drátem. Po 3–4 hodinách opékání krůtu rozbalíme, potřeme marinádou z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření. Ugrilované maso postupně odkrajujeme a po každém odkrojení znovu potřeme marinádou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden