Kuřecí kaštanová roláda

Suroviny na 4 porce:

1 vykostěné kuře na roládu

Také vás může zajímat ...

2 rohlíky

0,15 l šlehačky

hrst bylinek (tymián, šalvěj aj.)

1 vejce

150 g mletého vepřového masa

250 g jedlých kaštanů loupaných a vařených nebo pečených s kouřovou vůní

mletý pepř

sůl

75 g másla

0,15 ml bílého vína

0,15 ml vývaru

provázek na svázání

Postup:

Z vykostěného kuřete upravíme jeden či dva pláty, přes fólii můžeme zlehka naklepat. Osolíme, opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. K rohlíkům přidáme sekané bylinky, vejce, mleté maso a nahrubo nasekané kaštany, ochutíme mletým pepřem a solí, dobře promícháme. Nádivku zabalíme do masa a svážeme provázkem.

Roládu pečeme na másle, podlité vínem a vývarem při 170 °C 1−1,5 hodiny. Během pečení roládu přeléváme šťávou.

Po upečení odstraníme provázek a krájíme na plátky, podáváme s rozmarýnovými brambory, přeléváme šťávou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...