Můj kousek štěstí

Kuřecí křidélka na medu a zázvoru

Také med a zázvor jsou účinnými bojovníky proti nemocem. Pikantní a přitom sladká marináda z nich vytvoří na kuřecích křídlech neodolatelnou křupavou kůrčičku.


Příprava: 60 min (bez marinování)


Náročnost: x


Cena: 135 Kč


Potřebujete:


1,5 kg kuřecích křídel


5 lžic medu


4 lžíce sójové omáčky


2 jarní cibulky


1 lžičku chilli


2 cm čerstvého zázvoru


1 snítku rozmarýnu


6 lžic olivového oleje


1 Jarní cibulku pokrájejte nadrobno a dejte do velké mísy. Přidejte med, sójovou omáčku a chilli podle chuti. Zázvor nastrouhejte najemno, přidejte ke směsi a k tomu otrhané lístky rozmarýnu.


2 Směs zalijte olivovým olejem, znovu promíchejte a do marinády vložte omytá a osušená křídla. Nechte aspoň dvě hodiny marinovat, nejlépe ale přes noc.


3 Marinovaná křídla vyskládejte na plech a zalijete marinádou. Pečte 45 minut na 180 °C, pak zvyšte teplotu na 250 °C a dopečte dozlatova. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku, 3–4 minuty povařte do zhoustnutí a polijte s ní křídla na talíři. Podávejte se zeleninou, pečivem nebo rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden