Moje šťastná hvězda

Kuřecí kung-pao s rýží

Začít rozhodně musíme pro nás Čechy asijskou klasikou, kterou je kung-pao. Tento pokrm pochází ze sečuánské oblasti.

Ingredience: 750 g kuřecích prsou, 1 hrstka loupaných arašídů, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 4–5 jarních cibulek, 1 velký pórek, 1 chili paprička, 1 červená paprika, 1 vejce, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 1 větší lžíce namletých semínek koriandru, sůl

Marináda: 6 lžic sójové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 1 lžička glutamátu obohaceného o jemně mletý zázvor, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup: Nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, osolíme ho, přidáme celé vejce, škrob a dobře promícháme.Zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, přitom se snažíme od sebe oddělovat jednotlivé kousky masa. Přidáme arašídy, po chvíli nakrájený česnek na tenké plátky a stejně nakrájenou chilli papričku.Promícháme a chvíli restujeme. Přidáme koriandr a nakrájenou zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina úplně nezměkla.  Promícháme ingredience určené na zálivku a zalijeme jí pánev s masovou směsí a kung-pao doděláme. Podáváme s jasmínovou rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden