Kuřecí kung-pao s rýží

Začít rozhodně musíme pro nás Čechy asijskou klasikou, kterou je kung-pao. Tento pokrm pochází ze sečuánské oblasti.

Ingredience: 750 g kuřecích prsou, 1 hrstka loupaných arašídů, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 4–5 jarních cibulek, 1 velký pórek, 1 chili paprička, 1 červená paprika, 1 vejce, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 1 větší lžíce namletých semínek koriandru, sůl

Také vás může zajímat ...

Marináda: 6 lžic sójové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 1 lžička glutamátu obohaceného o jemně mletý zázvor, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup: Nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, osolíme ho, přidáme celé vejce, škrob a dobře promícháme.Zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, přitom se snažíme od sebe oddělovat jednotlivé kousky masa. Přidáme arašídy, po chvíli nakrájený česnek na tenké plátky a stejně nakrájenou chilli papričku.Promícháme a chvíli restujeme.

Přidáme koriandr a nakrájenou zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina úplně nezměkla. Promícháme ingredience určené na zálivku a zalijeme jí pánev s masovou směsí a kung-pao doděláme.

Podáváme s jasmínovou rýží.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...