Kuřecí kung pao

Klasický recept čínské kuchyně, který je oblíbený hlavně díky své rychlosti a jednoduchosti.

Suroviny na 4 porce – 1 kg kuřecích prsou bez kůže – 120 g vyloupaných arašíd – 6 lžic sezamového oleje – 30 g čerstvého nastrouhaného zázvoru – 4 stroužky česneku – 60 g červené papriky – 1 feferonka – ½ lžičky chilli koření

Na marinádu – 50 g kukuřičného škrobu – 4 lžíce sójové omáčky – 4 lžíce rýžového vína – 4 lžíce sezamového oleje

Na omáčku – 2 lžíce třtinového cukru – 40 g kukuřičného škrobu – 2 lžíce rýžového octa – 10 lžic rýžového vína – 7 lžic sójové omáčky – 2 lžíce ústřicové omáčky

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Suroviny na marinádu prošlehejte vidličkou a pak do ní naložte pokrájené maso. Nechte odležet.

2. Maso osmažte na sezamovém oleji, zvlášť opražte arašídy. Na další pánvi orestujte zázvor a nasekaný česnek. Přidejte nadrobno pokrájenou papriku a feferonku a chilli koření. Vše lehce osmažte. Směs zalijte omáčkou, kterou připravíte smícháním ingrediencí.

3. Přidejte maso, podle potřeby podlijte vodou, a nechte asi 3 minuty povařit. Nakonec vmíchejte arašídy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...