Kuřecí paella

Pikantní kuřecí paellu se španělskou klobásou chorizo připravíte snadno a rychle v jedné velké pánvi.

Suroviny na 4 porce – 400 g kuřecích stehenních řízků nebo 8 paliček – 1 lžíce olivového oleje – 150 g chorizo klobásy – 1 cibule – 1 červená paprika – 2 stroužky česneku – 400 g rajčat v plechovce – 50 g mraženého hrášku – 300 ml kuřecího vývaru – 1 lžička mleté papriky – 1 hrnek suché rýže – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Kuřecí řízky nakrájejte na osm dílů, chorizo klobásu pokrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a maso krátce osmažte. Vyjměte a na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Přidejte klobásu, papriku a restujte asi minutu.

2. Do pánve přidejte rýži, pokrájená rajčata, hrášek a na kostičky nakrájenou papriku. Dobře promíchejte a zalijte vývarem.

3. Až začne směs probublávat, vraťte do pánve maso a vařte asi 10 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...