Kuřecí paprikáš čili perkelt

Suroviny na 4–6 porcí:

1 kuře

Také vás může zajímat ...

2 lžíce sádla nebo másla

1 středně velká cibule

1 zelený paprikový lusk

1 rajče

2 dl kysané smetany

0,3 l vývaru nebo vody

1 stroužek česneku

1 lžíce mleté sladké papriky

1 lžíce mouky nebo lžička škrobu

sůl

Postup:

Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, krátce v ní zamícháme mletou papriku a podlijeme 3 lžícemi vývaru. Kuře rozdělené na 8–12 dílků osolíme a přidáme do základu společně s třeným česnekem. Necháme šťávu zredukovat, maso z obou stran opečeme. Dusíme a znovu podléváme. Pak přidáme nakrájené rajče a papriku, podlijeme a dusíme na velmi mírném ohni doměkka.

Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou (provaříme 20 minut) nebo škrobem (provaříme jen krátce).

Podáváme s noky nebo těstovinami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...