Můj kousek štěstí

Kuřecí prsa Marsala na houbách

Slavné sicilské víno Marsala je nejčastěji bílé a sladké. Samozřejmě jej můžete nahradit jakýmkoli jiným bílým sladkým vínem. 

Potřebujete:

4 kuřecí prsa, 1 misku hladké mouky, 1 lžíci másla, 400 g hub, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 lžíci lístků tymiánu, 150 ml vína Marsala, 50 ml kuřecího vývaru, sůl, bílý pepř, 4 lžíce oleje

Postup:


  1. Porce masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Maso orestujte na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo kastrolu. Orestované maso vyndejte a vložte do zapékací mísy.

  2. Na stejnou pánev přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nakrájené houby, nasekaný česnek, lístky tymiánu a víno. Vše promíchejte a duste 10 minut.

  3. Podušené houby přidejte k masu, zalijte vývarem a duste přikryté 40 minut. Pak maso odkryjte a duste ještě 10 minut. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden