Kuřecí prsa Marsala na houbách

Slavné sicilské víno Marsala je nejčastěji bílé a sladké. Samozřejmě jej můžete nahradit jakýmkoli jiným bílým sladkým vínem.

Potřebujete:

4 kuřecí prsa, 1 misku hladké mouky, 1 lžíci másla, 400 g hub, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 lžíci lístků tymiánu, 150 ml vína Marsala, 50 ml kuřecího vývaru, sůl, bílý pepř, 4 lžíce oleje

Postup:

  1. Porce masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Maso orestujte na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo kastrolu. Orestované maso vyndejte a vložte do zapékací mísy.
  2. Na stejnou pánev přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nakrájené houby, nasekaný česnek, lístky tymiánu a víno. Vše promíchejte a duste 10 minut.
  3. Podušené houby přidejte k masu, zalijte vývarem a duste přikryté 40 minut. Pak maso odkryjte a duste ještě 10 minut. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...