Moje chvilka pohody

Kuřecí roláda s bazalkovým pestem

Vyzkoušejte netradiční verzi kuřecí rolády s bylinkovým pestem.

Suroviny na 4 porce - plát vykostěného kuřecího masa s kůží - směs sušených italských bylinek - sůl, pepř - 80 g parmezánu - 3 stružky česneku - 2 hrsti piniových oříšků - 1 svazek čerstvé bazalky - hrst baby špenátu - olivový olej - máslo - alobal

Postup

1. Bazalku a baby špenát omyjte, osušte a dejte do mixéru. Přidejte parmezán, česnek, piniové oříšky, sůl a pepř, a trochu olivového oleje a rozmixujte na pesto.

2. Masový plát položte kůží nahoru, vetřete do ní směs koření, otočte a položte na alobal. Naneste pesto a pevně zamotejte a zabalte do alobalu. Pečte při 160 °C asi 40 minut.

3. Odstraňte alobal, přendejte do pekáčku, poklaďte kousky másla a pečte při 200 °C ještě 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden