Kuřecí roláda

Suroviny na 4 porce:
1 celé vykostěné kuře

50 g sušených rajčat

svazek bazalky

50 g másla

10 plátků pancetty (nebo jiné šunky)

100 ml drůbežího vývaru (není nutný)

sůl

pepř

Postup:

  1. Vykostěné kuře rozložíme kůží dolů, nasolíme, opepříme, poklademe rovnoměrně plátky pancetty, nasekanými sušenými rajčaty a bazalkou a polovinou másla (25 g). Zavineme do rolády, svážeme a ve vymaštěném pekáčku dáme na 40–60 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Po celou dobu jednou za 5 až 10 minut přeléváme vypečenou šťávou.
  2. Po upečení vyndáme roládu z pekáčku, výpek zredukujeme na mírném ohni do husté šťávy, podlijeme drůbežím vývarem, chvíli vaříme a poté sundáme z plotny a necháme mírně zchladnout. Nakonec do omáčky zašleháme zbytek másla (nevaříme!) a přeléváme plátky rolády na talíři.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...