Kuřecí stehna s mascarpone

Suroviny:  2 lžíce olivového oleje  6 celých kuřecích stehen  mořská sůl  1 cibule  2 stroužky česneku  špetka drceného sušeného chilli  2x 400g konzerva krájených rajčat  1 bobkový list  4 lžíce mascarpone  1 lžíce kaparů  svazek bazalky, otrhané lístky

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuřecí stehna osolíme a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečeme po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou. Do uvolněného hrnce přidáme cibuli, česnek, chilli a opékáme asi 4 minuty do sklovita. Zalijeme rajčaty, přidáme bobkový list, osolíme a přivedeme k varu.

Ztlumíme a vaříme 15 minut do zhoustnutí. Vmícháme kapary a navrch položíme opečené kuře. Dáme do trouby a pečeme 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme mascarpone a bazalku a podáváme.

Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama