Kuřecí Tikka Masala

Suroviny:

  • 800 g vykoštěných kuřecích stehen
  • 1 lžíce směsi „tandoori masala“
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • sůl
  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
  • 6 lžic bílého jogurtu
  • Na omáčku:
  • 4 dl zeleninového základu
  • 1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi
  • 4 bobkové listy
  • 1-2 kousky celé skořice
  • 1-2 hvězdičky badyánu
  • 2 tobolky celého kardamomu
  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
  • 1,5 dl drcených rajčat
  • 1 dl smetany

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran. Hotové maso vkládáme do omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.

Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.

TIP:

Základem tohoto pokrmu je samozřejmě koření, v tomto případě tandoori masala. To seženeme ve velkých supermarketech a ve specializovaných obchodech s kořením. A nebo si můžeme udělat vlastní.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...