Moje sladké tajemství

Kuřecí Tikka Masala

Suroviny:


  • 800 g vykoštěných kuřecích stehen

  • 1 lžíce směsi „tandoori masala“

  • 1 lžička mletého římského kmínu

  • sůl

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 6 lžic bílého jogurtu

  • Na omáčku:

  • 4 dl zeleninového základu

  • 1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi

  • 4 bobkové listy

  • 1-2 kousky celé skořice

  • 1-2 hvězdičky badyánu

  • 2 tobolky celého kardamomu

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 1,5 dl drcených rajčat

  • 1 dl smetany


Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran. Hotové maso vkládáme do omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.

Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.

TIP:

Základem tohoto pokrmu je samozřejmě koření, v tomto případě tandoori masala. To seženeme ve velkých supermarketech a ve specializovaných obchodech s kořením. A nebo si můžeme udělat vlastní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden