Moje chvilka pohody

Kuřecí vindaloo

Vindaloo je populární indické jídlo spojující vůni koření a pikantní chuť chilli. Je ideální jako netypický oběd.

Suroviny na 4 porce - 12 kuřecích paliček - 6 lžic řepkového oleje - 2 lžíce koření vindaloo másala - 70 ml červeného vinného octa - 2 cibule - 6 stroužků česneku - 20 g zázvoru - 4 rajčata - 6 chilli papriček - 1 lžička třtinového cukru - sůl

Postup

1. Na pánvi nasucho opražte koření vindaloo másala. Přesypte do mísy a zalijte octem. Přidejte asi ½ lžičky soli a promíchejte. V této marinádě obalte očištěné kuřecí paličky a nechte marinovat ideálně přes noc.

2. Ve větší hluboké pánvi rozpalte olej. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky a nastrouhaný zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, slijte olej na jinou pánev a zprudka na něm orestujte marinované kousky kuřete ze všech stran dozlatova.

3. Přidejte zpět česnek, cibuli, zázvor, chilli papričky, zbytek marinády, nakrájená rajčata a třtinový cukr a zalijte asi 200 ml vody. Za občasného míchání duste pod pokličkou asi 45 minut. Podávejte s rýží nebo plackami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden