Kuskus se sušeným masem a sušenými rajčaty

Ne každý zná sušené maso, ale konečně se tato zdravá pochutina dá koupit i u nás a ještě od českého výrobce. Co je to sušené maso a proč je pro mě dobré? Na tuto otázku je snadná odpověď. Sušené maso je zdravá varianta lehké svačinky, nebo večere, v kombinaci se zeleninou či ovocem. Jedná se o maso, které je zbaveno tuku a vody.

Vzniká čistá svalovina, která je velice vhodná pro redukční dietu a udržení si skvělé postavy.

Suroviny (4 porce)
250 g kuskusu (=1 hrneček)
100 g sušeného masa Indiana Jerky Hot&Sweet
400 ml vroucí vody (=1+2/3 hrnečku)
1 lžíce olivového oleje
1 střední červená cibule
4-5 stroužků česneku (dle velikosti)
sušená rajčata v oleji ( sklenička 190 g)
konzervovaná kukuřice (balení 170 g)
½ pórku (spodní část i listy)
½ lžičky kurkumy
1 lžička soli
pepř dle chuti

Postup:
V hrnci nebo misce vidličkou důkladně smícháme kuskus s olivovým olejem, kurkumou, pepřem a solí. Zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou necháme 5-10 minut odpočívat. Poté opět vidličkou promícháme. Přidáme sušené maso (větší kusy můžeme pokrájet nebo nastříhat).

Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji ze sušených rajčat. Přidáme prolisovaný česnek, minutu opékáme a pak přidáme zbylou zeleninu (kukuřice, pokrájená rajčata a pórek) a ještě chvíli opékáme.

Když je směs hotová, smícháme ji s kuskusem, dochutíme dle potřeby solí a pepřem a můžeme ihned podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama