Kvašené ředkvičky s koprem

Výborná pochoutka pro zdravé mlsání, kterou slupnete mnohem dříve, než je její výdrž.

Příprava: 25 min (bez fermentování)

Náročnost: x

Cena: 25 Kč

Potřebujete:

4 stroužky česneku

hrst čerstvého kopru

1–2 svazky ředkviček

500 ml vody

1 lžíci mořské soli

1 měkký list kapusty či zelí

1 Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo, ředkvičky omyjte a nakrájejte na kolečka nebo je nechte vcelku. Na dno čisté sklenice vložte česnek a kopr, na ně naskládejte ředkvičky.

2 Ve vodě rozpusťte sůl a tímto lákem vše ve sklenici zalijte. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5 cm volného místa. Obsah zatěžkejte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě plastovým sáčkem s lákem a uzavřete.

3 Sklenici postavte do misky a uložte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, kde vydrží až na 6 měsíců.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...