Můj kousek štěstí

Kvašené ředkvičky s koprem

Výborná pochoutka pro zdravé mlsání, kterou slupnete mnohem dříve, než je její výdrž.


Příprava: 25 min (bez fermentování)


Náročnost: x


Cena: 25 Kč


Potřebujete:


4 stroužky česneku


hrst čerstvého kopru


1–2 svazky ředkviček


500 ml vody


1 lžíci mořské soli


1 měkký list kapusty či zelí


1 Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo, ředkvičky omyjte a nakrájejte na kolečka nebo je nechte vcelku. Na dno čisté sklenice vložte česnek a kopr, na ně naskládejte ředkvičky.


2 Ve vodě rozpusťte sůl a tímto lákem vše ve sklenici zalijte. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5 cm volného místa. Obsah zatěžkejte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě plastovým sáčkem s lákem a uzavřete.


3 Sklenici postavte do misky a uložte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, kde vydrží až na 6 měsíců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden