Moje sladké tajemství

Květák pod sýrovou peřinkou

Postup:  1 menší květák  75 ml smetany  3 velké vejce  2 lžíce strouhanky  150 g sýru s vyšším obsahem tuku  sůl a pepř  čerstvé bylinky dle libosti  malý kousek másla

Postup:  Květák rozebereme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 až 15 minut tak, aby změkl, ale zároveň zůstal hezky pevný.

 V míse rozšleháme smetanu s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, dobře osolíme, opepříme a přihodíme hrst nasekaných bylinek.  Troubu předehřejeme na 200 °C, do malých mističek či do jedné větší zapékací mísy naskládáme na menší růžičky rozebraný květák, osolíme, každou porci poklademe plátkem másla a zalijeme sýrovou směsí.

 Pečeme ve vyhřáté troubě, dobu pečení přizpůsobíme velikosti misky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden