Květák s máslovým přelivem

Prostá a jednoduchá jídla měl TGM nejraději a rozhodně mezi ně patřil také květák s máslovým přelivem. Jídlo prosté, dnes opomíjené, ale chuťově jedinečné.

Také vás může zajímat ...

Ingredience: 1 květák, 1 lžička krystalového cukru, 100 g másla, 150 g strouhanky, 40 g sekané petrželky, 1/2 citronu, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl

Postup: Květák zbavíme listů, opláchneme ho a dáme vařit do osolené vody. Přidáme ještě cukr a citronovou šťávu. Po 10 minutách vaření hlavu květáku vyjmeme a dáme okapat. Strouhanku opražíme nasucho dozlatova. Květák rozdělíme na čtvrtiny a každou porci květáku přelijeme máslem a posypeme opraženou strouhankou a sekanou petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...