Květák ve vinném těstíčku

Oven baked cauliflower with yogurt sauce on a blue vintage plate over dark grey slate,stone or concrete background.Top view with copy space.

Suroviny:

  • 1 květák
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka kypřícího prášku
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 400 ml rostlinného oleje
  • citron

Postup:

Květák omyjeme, zbavíme listů a nakrájíme (i s košťálem) na 1 cm silné plátky. Vyskládáme je vedle sebe do pánve, zalijeme do poloviny vodou, zlehka osolíme, přiklopíme a dusíme dopoloměkka asi 1–2 minuty z každé strany.

Vyjmeme je a necháme okapat. Stejným způsobem podusíme všechny plátky květáku. Mouku promícháme s kypřicím práškem a špetkou soli a prošleháme vidličkou s vínem.

Do hrnce nalijeme olej alespoň do výšky 5 cm a rozehřejeme ho. Plátky květáku ponoříme do těstíčka, necháme lehce okapat a usmažíme v rozpáleném oleji na středním stupni dozlatova, trvá to asi 3–4 minuty z každé strany.

Osmažený květák vyjmeme, položíme na papírovou utěrku a necháme do ní vsáknout přebytečný tuk. Majonézu promícháme s citronovou kůrou. Česnek oloupeme, prolisujeme do majonézy, dochutíme solí a pepřem, promícháme a posypeme koprem. Obalovaný květák podáváme horký s majonézou a skrojkem citronu.

  • 4 – 5 porcí
  • snadné
  • do 30 min

TIP:

Tento pokrm skvěle vynikne se suchým Ryzlinkem vlašským, vyzrálejším Müllerem Thurgau nebo Veltlínským zeleným.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama