Květákové placičky s dipem

Suroviny:

  • 400 g květáku
  • půl lžičky soli a kmínu
  • 150 g uzeného masa
  • 4 vejce
  • 120 g polohrubé mouky
  • 50 ml mléka
  • špetka muškátového květu
  • olej na smažení

Dip:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 hustý jogurt
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekané pažitky

Postup:

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme je a uvaříme v osolené a okmínované vodě do poloměkka – trvá to zhruba patnáct minut.

Necháme zcela zchladnout, květák ještě najemno pokrájíme a smícháme s uzeným masem, přidáme žloutky, mouku, mléko, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku. Směs nabíráme lžící, dáváme na rozpálený olej a smažíme tři minuty z každé strany.

Placičky podáváme s dipem ze zakysané smetany, jogurtu, soli a pažitky.

Vyzkoušejte i jiné dipy

Okurkový:

Jednu salátovou okurku omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasekáme mátu, vymačkáme šťávu z ½ citronu. Přidáme 200 g řeckého jogurtu. Všechny ingredience dáme do menší mísy a vše důkladně promícháme. Ochutíme solí a pepřem.

Citronový:

Jednu šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji. Vychladlou ji smícháme se 400 ml jogurtu, šťávou i kůrou z citronu, nasekaným koriandrem a osolíme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...