Můj čas na kafíčko

Květiny, které se dají sníst

Zelené bylinky v kuchyni jistě používáte, ale víte, že stejný význam pro naše zdraví mají často i květy a jejich poupata? Vesměs pro všechny platí, že čistí organismus, urychlují látkovou výměnu a jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálních látek.

Návrat k přírodě

Květy sbírejte nejlépe těsně po rozkvětu. Můžete je pak přidávat do salátů nebo do polévek, zdobit jimi dorty, zmrzlinové poháry, obložené chlebíčky, nářezové mísy, studené i teplé nápoje. Lze si z nich také uvařit čaj, stejně jako z bylinek. Ale pozor, konzumujte jen to, co dobře znáte a o čem víte jistě, že je jedlé!

Nejlepší rostlinky

■ Pampeliška – zbavuje tělo škodlivin a podporuje činnost slinivky a jater.

■ Sedmikráska – také svědčí játrům a pomáhá při menstruačních potížích.

■ Violka a hluchavka – čaj z květů violky a hluchavky zmírňuje kašel.

■ Lichořeřišnice – jinak také zjednodušeně řeřicha posiluje imunitu.

■ Růžový jetel – zahání úzkost a bolesti hlavy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden