Kynuté skořicové rolky

Nadýchaný kulatý šnek plný voňavé skořice – to je dobrota.

Příprava: 45 minut + kynutí

Náročnost: **

Cena za porci: 5 Kč

Suroviny na 20 kusů

Na těsto

– 250 ml mléka

– 100 g másla

– 500 g hladké mouky

– špetka kardamomu

– 50 g třtinového cukru

– 7 g sušeného droždí

– ½ lžičky soli

– vejce na potření

– pečicí papír

Na náplň

– 3 lžíce skořice

– 150 g másla

– 100 g třtinového cukru

Postup

1. Máslo rozpusťte s mlékem. Odstavte. Smíchejte mouku, kardamom, cukr, sůl a droždí. Přidejte mléko s máslem a propracujte. Nechte 60 minut kynout.

2. V hrnci zahřejte máslo s cukrem a skořicí. Odstavte a nechte trochu ztuhnout.

3. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na obdélník. Potřete náplní a srolujte. Nakrájejte na kolečka a dejte na plech. Nechte 45 minut kynout. Potřete vejcem a pečte při 180 ºC asi 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama