Kynuté švestkové knedlíky

Poctivé domácí ovocné knedlíky sypané strouhaným perníkem.

Suroviny na 4 porce

– 3 hrnky polohrubé mouky

– 1 hrnek vlažného mléka

– ½ kostky droždí

– 1 lžička cukru

– 1 vejce

– špetka soli

– vypeckované švestky

– perník na strouhání

– máslo

– moučkový cukr

Postup

1. Do mísy prosejte mouku a vytvořte v ní důlek. Přilijte trochu mléka, přidejte rozdrobené droždí a pocukrujte. Zahrňte moukou, mísu přikryjte a nechte 10 minut odpočinout. Přidejte zbývající suroviny a vypracujte těsto, které nechte 40 minut kynout.

2. Z těsta tvořte knedlíky, do kterých zabalte ovoce. Vařte ve vroucí vodě asi 8 minut.

3. Posypte strouhaným perníkem s cukrem a přelijte máslem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...