Kynutý makový závin

Chutný, zdravý, dokonalý! Takový je nadýchaný kynutý závin plněný mákem.

Suroviny na 2 záviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 550 g hladké mouky – 40 g rozpuštěného másla – 2 žloutky – 1 droždí – 1 lžíce krupicového cukru – 250 ml mléka – špetka soli – pečicí papír

Na náplň – 2 hrnky mletého máku – 300 ml mléka – 5 lžic cukru – hrst rozinek

Postup

1. Z droždí, cukru, lžíce mouky a lžíce mléka udělejte kvásek. Zbylé suroviny na těsto promíchejte a přidejte vzešlý kvásek. Zadělejte těsto a nechte 70 minut kynout.

2. Mák dejte do hrnce, přilijte mléko a svařte dohusta. Přimíchejte cukr a rozinky.

3. Z těsta vyválejte dva pláty, rozetřete na ně náplň a zaviňte. Přeneste na plech s pečicím papírem. Potřete máslem a nechte ještě 20 minut kynout. Pečte při 180º asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...