Kynutý závin s jablky

Suroviny:  250 ml mléka  2 žloutky  100 g rozpuštěné hery  2 lžíce rumu  špetka soli  60 g cukru  250 g polohrubé mouky  250 g hladké mouky  20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí  8-10 jablek  skořicový cukr nebo skořice  moučkový cukr, strouhanka nebo mleté ořechy  rozinky  rozpuštěné máslo  vejce na potření

Postup:  Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

Také vás může zajímat ...

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou nebo ořechy, nastrouhanými jablky (vymačkat šťávu), posypeme rozinkami, moučkovým cukrem (podle kyselosti jablek), skořicovým cukrem nebo skořicí a zavineme.

 Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15-20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a při 180°C upečeme pěkně dozlatova (asi 20 minut).

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...