Kýta na zázvoru s pomeranči

Suroviny na 4 porce:

2 lžičky kmínu

2 lžičky sladké mleté papriky

Také vás může zajímat ...

3–5 cm čerstvého zázvoru

1 malý ananasový kompot

1 pomeranč

½ lžičky mletého nového koření

2 stroužky česneku

100 g sádla

0,75 kg vepřové kýty

½ lžičky strouhaného muškátového oříšku

sůl

hladká mouka

Postup: Rozpustíme sádlo, přidáme mletou papriku, nastrouhaný zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený česnek. Vše rozmícháme na kašičku a vepřové maso potřeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáče, ještě trochu posolíme a posypeme kmínem, přidáme okapané kousky ananasu. Podlijeme troškou horké vody a dáme do trouby péct na 180–200 °C.

Během pečení vepřovou kýtu otáčíme, je-li třeba, podléváme. Po dopečení můžeme šťávu zahustit trochou hladké mouky.

Kýtu můžeme ještě obložit plátky pomeranče a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...