Lahodná bramboračka

S nástupem chladných dní přijde vhod výživná polévka. Díky zdravému tuku ghí naše tělo lépe vstřebá potřebné vitamíny.

Příprava: 40 min (bez namočení)

Náročnost: x x

Cena: 55 Kč

Potřebujete:

3 větší brambory

1/2 celeru

2 mrkve

1 petržel

2 stroužky česneku

hrst sušených hub

1 lžíci ghí

2–3 lžíce polohrubé mouky

1,5 l vody

kmín, majoránku,

půl lžičky soli

1 Nejprve namočte houby na půl hodiny do studené vody. V hrnci nechte rozpustit ghí, přidejte mouku a usmažte jíšku. Vše zalijte studenou vodou, rozšlehejte metličkou, přidejte scezené houby a vařte asi patnáct minut.

2 Brambory a zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, přidejte je do hrnce s česnekem nakrájeným na plátky, ochuťte solí a kmínem. Vše povařte dalších patnáct minut.

3 Nakonec polévku dochuťte majoránkou, promíchejte a můžeme servírovat na stůl. Případně ji můžete rozmixovat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama