Lahodná roláda se šlehačkou

Suroviny:

  • 100g hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • máslo na vymazání
  • Na náplň:
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 30 g moučkového cukru
  • 300 g jahod

Postup: Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.

Také vás může zajímat ...

Troubu předehřejeme na 200°C. V misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušleháme bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu všleháme cukr. Pak opatrně přimícháme žloutky a mouku se škrobem.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme na 8–10 minut péct. Zatímco se roláda peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímeme. Hned po upečení ještě horký plát překlopíme na utěrku, sundáme pečicí papír, srolujeme a nechám vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha.

Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji náplní a znovu zatočíme. Posypeme moučkovým cukrem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...