Moje sladké tajemství

Lahodná roláda se šlehačkou

Suroviny:


  • 100g hladké mouky

  • 3 lžíce kukuřičného škrobu

  • 1 lžička kypřícího prášku

  • 3 vejce

  • 100 g krupicového cukru

  • máslo na vymazání

  • Na náplň:

  • 125 ml smetany ke šlehání

  • 30 g moučkového cukru

  • 300 g jahod


Postup: Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.

Troubu předehřejeme na 200°C. V misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušleháme bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu všleháme cukr. Pak opatrně přimícháme žloutky a mouku se škrobem.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme na 8–10 minut péct. Zatímco se roláda peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímeme. Hned po upečení ještě horký plát překlopíme na utěrku, sundáme pečicí papír, srolujeme a nechám vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha.

Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji náplní a znovu zatočíme. Posypeme moučkovým cukrem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden