Lahodná skotská vejce

Suroviny:  4 vejce  300 g mix hovězího a vepřového masa  sůl, pepř, zelená petrželka  2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka  strouhanka na obalení masa  olej na hluboké smažení

Postup: Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem.

Také vás může zajímat ...

Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte jen 4,5 minuty. Pak je zchlaďte ve studené vodě a vemi opatrně oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet).

Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Skotská vejce podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...