Moje sladké tajemství

Lahodná skotská vejce

Suroviny:  4 vejce  300 g mix hovězího a vepřového masa  sůl, pepř, zelená petrželka  2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka  strouhanka na obalení masa  olej na hluboké smažení

Postup: Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem.

Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte jen 4,5 minuty. Pak je zchlaďte ve studené vodě a vemi opatrně oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet).

Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Skotská vejce podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden