Lahodné rybí suflé

Suflé je chuťovka, která se dá připravit také naslano. Toto jemné rybí se vám bude rozplývat na jazyku.

Suroviny na 4 porce

– 300 g kapřího filetu nebo pangasia – 150 g smetany ke šlehání – 2 bílky – 1 krajíc bílého toustového chleba – 30 g solamylu – 1 hrst hladkolisté petrželky – sůl, pepř – 1 lžička másla + na vymazání formiček

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Rybu rozmixujte se smetanou, bílky a nadrobeným toustovým chlebem na hladkou směs. Propasírujte ji přes jemné síto. Přidejte solamyl, petrželku, špetku soli a pepře a rozpuštěné máslo. Pořádně promíchejte.

2. Formičky vymažte máslem a naplňte těstem. Každou formičkou poklepejte krátce, ale prudce, o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo.

3. Formičky vyskládejte do pekáčku s vodou, která bude asi ve výši 1 cm. V troubě vyhřáté na 130 °C pečte 15 až 20 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...