Moje sladké tajemství

Lahodný dortík s tekutým vnitřkem

Suroviny:  230 g hořké čokolády  3 vajíčka  115 g másla  1/3 hrnku hladké mouky a cukru  moučkový cukr na dozdobení  ovoce dle chuti

Postup: Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme nad parou, nebo v mikrovlnce. Necháme zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme po jednom vajíčka. Dobře promícháme. Do máslově směsi přidáme mouku a promícháme. Nakonec přilijeme zchladlou čokoládu a zamícháme vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto. Vymažeme keramické formičky máslem a každou vysypeme trochou krupicového cukru. Naplníme formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce. Předehřejeme troubu na 200 °C a pečeme 10 až 15 minut.

Záleží na velikosti formiček. Vyndáme z trouby a necháme 5 minut chladnout. Vyklopíme dortík na talířek, posypeme vršek moučkovým cukrem, ozdobíme ovocem a ihned servírujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden