Lahodný dušený králík

Podávejte klidně jen s chlebem nebo opečenými bramborami.

Ingredience: 300–400 ml červeného vína, pár snítek šalvěje a bobkových listů, sůl a čerstvě mletý pepř, 1 králík naporcovaný, olivový olej, 200 g cibule, 3 stroužky česneku, 40 g rajčatové pasty (koupíte např. v drogeriích), 200 g rajčat, ½ lžičky kořenicí směsi mixed spice, 2–3 větvičky cherry rajčátek, 200 g mraženého hrášku, fialové olivy

Postup: Část vína nalijte do mísy, přidejte trochu šalvěje a bobkových listů, osolte a opepřete. Promíchejte, v marinádě obraťte králíka a nechte necelou hodinu odležet.

Mezitím nalijte do velkého rendlíku trochu oleje a opečte cibuli a česnek, aby cibule zesklovatěla. Přidejte rajčatovou pastu, nakrájená rajčata, kořenicí směs, bobkové listy, zbylé víno a trochu vody. Přiklopte, dokud směs nedosáhne bodu varu.

Králíka vyjměte z marinády a osušte papírovými utěrkami. Marinádu přeceďte a odložte. Králíka osolte a opepřete, v pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte ho dozlatova. Přidejte trochu šalvěje. Chcete-li, můžete ho upéct v předehřáté troubě, potřeného trochou olivového oleje a s vetřenou šalvějí, solí a pepřem.

Králíka vložte do rajčatové směsi, přiklopte, navrch položte rajčátka na větvičce a na velmi mírném ohni duste 90 minut, asi 5 minut před koncem přidejte hrášek. Vysychá-li směs v rendlíku příliš rychle, přilijte trochu marinády. Podle chuti ozdobte olivami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...