Moje chvilka pohody

Lahodný dýňový cheesecake

Oranžová dýně cheesecake hezky zabarví a navíc z něj udělá i zdravé mlsání. Přidá mu vlákninu i vitaminy.

Suroviny

Na korpus - 200 g ovesných vloček - 50 g piškotů - 1 banán - 3 lžíce kokosového oleje - pečicí papír

Na náplň - 500 g nízkotučného měkkého tvarohu - 2 vejce - 400 g máslové dýně - 2 lžíce medu - 1 lžíce pískového cukru - 2 lžíce citronové šťávy - 2 lžíce mletých vlašských ořechů - špetka skořice - vlašské ořechy na ozdobu

Postup

1. Vločky a piškoty dejte do robotu a rozmixujte najemno. Přidejte rozmačkaný banán a rozpuštěný kokosový olej a vypracujte těsto. Těsto namačkejte do koláčové formy vystlané pečicím papírem a dejte do lednice.

2. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte doměkka, asi 10 minut. Pak dýni rozmixujte na pyré. Přidejte tvaroh, vejce, cukr, med, citronovou šťávu, mleté ořechy a skořici a prošlehejte.

3. Směs nalijte na korpus a dejte péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. 4. Koláč nechte vychladnout a před podáváním ho ozdobte ořechy a šlehačkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden