Lahůdková tortilla z brambor

Trochu připomíná oblíbené zapečené francouzské brambory. Každou návštěvu touto lahůdkou mile ohromíte.

Suroviny na 4 porce: 400 g brambor, 4 velké nakrájené bílé cibule, 7–8 vajec (podle velikosti), 4–5 lžic mléka, sůl, 0,25 l olivového nebo slunečnicového oleje

Příprava: Brambory a cibuli nakrájíme, osolíme a na oleji na pánvi dusíme 15 min, dokud nezměknou. Odstavíme z ohně, slijeme olej a vmícháme vejce s mlékem. Dáme zpět na pánev, přidáme vejce a mícháme, dokud vše nezačne houstnout.

Za pomoci velkého talíře či další pánve pak tortillu otočíme a pečeme i z druhé strany – už jen na mírném ohni, aby se nepřipálila. Tortillu otočíme ještě několikrát, aby se upekla dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...