Lasagne Bolognese

Suroviny na 6 porcí:

12 plátů těstovin na lasagne

Také vás může zajímat ...

Na boloňskou omáčku:

1 cibule

250 g rajčat

1 lžíce olivového oleje

1 stroužek česnek

aůl a pepř

1 lžíce bazalky

4 lžíce červeného vína

500 g mletého hovězího masa

2 lžíce rajského protlaku

Na sýrovou omáčku:

50 g másla

50 g hladké mouky

600 ml mléka

125 g sýru čedar

½ lžičky muškátového oříšku

Postup:

Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20–25 minut. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná.

Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Do pekáčku dáváme vrstvu boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.

Pečeme 30–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...