Můj čas na kafíčko

Lasagne Bolognese

Suroviny na 6 porcí:

12 plátů těstovin na lasagne

Na boloňskou omáčku:

1 cibule

250 g rajčat

1 lžíce olivového oleje

1 stroužek česnek

aůl a pepř

1 lžíce bazalky

4 lžíce červeného vína

500 g mletého hovězího masa

2 lžíce rajského protlaku

Na sýrovou omáčku:

50 g másla

50 g hladké mouky

600 ml mléka

125 g sýru čedar

½ lžičky muškátového oříšku

Postup:

Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20–25 minut.   V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Do pekáčku dáváme vrstvu boloňské omáčky, na to sýrovou omáčku, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme 30–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden