Moje chvilka pohody

Lasagne jako od Itala

Nevíte, co připravit o víkendu k obědu? Slavný italský pokrm z těstovin je ideálním jídlem pro celou rodinu.

Suroviny na 6 porcí - 1 balení (500 g) lasagní - 400 g mletého masa - sůl, pepř - 4 rajčata - 200 ml rajčatového protlaku - 1 cibule - 2 stroužky česneku - olivový olej - cherry rajčata a bazalka na ozdobu

Na bešamel - 500 ml mléka - 50 g hladké mouky - 50 g másla - 40 g tvrdého sýra - sůl - špetka muškátového oříšku

Postup

1. Připravte si rajčatovou omáčku. V kastrole rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso, opepřete a ochuťte česnekem utřeným se solí. Přidejte nadrobno pokrájená rajčata a protlak. Promíchejte a duste doměkka, asi 20 minut.

2. Připravte si bešamel. Máslo společně s moukou rozpusťte na mírném ohni a za stálého míchání přilévejte horké mléko. Osolte a dochuťte špetkou muškátového oříšku. Nakonec přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a asi 10 minut povařte.

3. Ve vroucí vodě uvařte lasagne podle návodu na obalu. Do vymazané zapékací mísy vkládejte postupně plátky lasagní, vrstvu bešamelu a rajčatové omáčky. Poslední vrstvu tvoří bešamel.

4. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Lasagne servírujte ozdobené cherry rajčátky a čerstvou bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden