Lasagne s parmazánem na víně

Na talířích každou porci ozdobte čerstvou bazalkou.

Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 400 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 kousky celeru, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 150 ml bílého vína, 425 ml kuřecího vývaru, 400 g krájených rajčat, 500 g lučiny, 250 ml mléka, muškátový oříšek, sůl, 175 g lasagnových plátků, 15 g parmazánu, lístky bazalky

Postup: Rozpalte olej, přidejte maso a opékejte tak, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, přidejte víno a vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte a vařte dalších 30 minut.

Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Na dno zapékací mísy dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte lučinu a pokračujte. Posypejte parmazánem a pečte 30–35 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...