Léčivá pochoutka Jidášovo ucho

Kdo si rád zajde na čínu, jistě už ochutnal výbornou houbu nazvanou Jidášovo ucho. Jedná se o tradiční pochoutku asijské kuchyně, která se přidává nejenom do tepelně upravených pokrmů, ale i do zelných salátů a tradičních čínských polévek.

V Čín se tato houba používala nejen v kuchyni, ale i v léčitelství. Zpočátku na obklady při zánětech krku, později se z ní vyráběly krémy i proti vráskám. Staří Číňané oceňovali Jidášovo ucho i k léčení potíží se zažíváním a při bolestech břicha a žaludku.

Navíc umí regulovat vysoký krevní tlak, čistit krev a působit jako prevence proti kornatění cév. Obsahuje totiž množství minerálních látek, jako jsou vápník, draslík, fosfor, hořčík a sodík. Všechny tyto látky výrazně pomáhají podporovat obranyschopnost těla a zlepšují kvalitu vlasů, nehtů a pleti.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...