Lečo s chorizem

Suroviny na 4 porce:

1–2 větší cibule

6 domácích nepálivých paprik

4 velká rajčata

Také vás může zajímat ...

3 lžíce rostlinného oleje

180 g choriza vcelku nebo pikantní klobásy

6 celých vajec

podle chuti sůl

podle chuti pepř

nasekaná pažitka

domácí chléb

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavím semeníků a nakrájíme na malé kousky. Rajčata, rozpůlíme, vykrájíme z nich „bubáky“ a nakrájíme je na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda (asi 10 minut).

Mezitím oloupeme salám nebo klobásu, nakrájíme na kolečka či kostičky a nechám ji na pánvi osmahnout. Nakonec do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme a za občasného míchání smažíme asi 3 minuty, až mají vejce krémovou konzistenci. Navrch leča dáme vysmaženou pikantní uzeninu, posypeme pažitkou a podáváme s chlebem či bramborem. Extra tip: Do pravého maďarského leča vejce nepatří!

Ale s cibulkou lze osmahnout i na plátky nakrájený česnek a vše posypat natrhanou bazalkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...