Můj čas na kafíčko

Lečo s chorizem

Suroviny na 4 porce:

1–2 větší cibule

6 domácích nepálivých paprik

4 velká rajčata

3 lžíce rostlinného oleje

180 g choriza vcelku nebo pikantní klobásy

6 celých vajec

podle chuti sůl

podle chuti pepř

nasekaná pažitka

domácí chléb

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavím semeníků a nakrájíme na malé kousky. Rajčata, rozpůlíme, vykrájíme z nich „bubáky“ a nakrájíme je na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda (asi 10 minut). Mezitím oloupeme salám nebo klobásu, nakrájíme na kolečka či kostičky a nechám ji na pánvi osmahnout. Nakonec do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme a za občasného míchání smažíme asi 3 minuty, až mají vejce krémovou konzistenci. Navrch leča dáme vysmaženou pikantní uzeninu, posypeme pažitkou a podáváme s chlebem či bramborem.   Extra tip: Do pravého maďarského leča vejce nepatří! Ale s cibulkou lze osmahnout i na plátky nakrájený česnek a vše posypat natrhanou bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden