Lehce pikantní rajčatová polévka

Lahodně sytá polévka někoho klidně potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Skvělým tipem je nakonec polévku ozdobit lžící zakysané smetany.

Ingredience: 1 cibule, 50 g másla, 8 rajčat, oregano, 1 lučina, 1 chilli paprička

Postup: V hrnci na másle nechte zkaramelizovat cibulku, poté do polévky přidejte na půlky nakrájená a omytá rajčata a chilli papričku.

Zalijte trochou vody a nechte cca 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva. Poté hrnec stáhněte, nechte vychladnout, přidejte lučinu nebo zakysanou smetanu, oregano, sůl, pepř a rajčatovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku můžete na závěr přecedit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...