Lehká kefírová buchta

Kefírové zákusky podle tohoto receptu jsou taková rychlovka s delikátní chutí kokosu. Příprava vám zabere minimum času.

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 350 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 2 vejce, 200 ml oleje, 500 ml kefíru, 1 balíček jedlé sody, tuk a mouka na formu

Také vás může zajímat ...

Poleva: 150 g moučkového cukru, 4 lžíce horké vody, 2 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu

Postup: Mouku s cukrem a kakaem prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, kefír, sodu a vše promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného pekáčku, vysypaného hrubou moukou. Měl by být s vyšším okrajem. Povrch uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku, pak korpus vyklopíme. Cukr s vodou a šťávou utřeme do hladké lesklé polevy.

Vychladlý moučník potřeme polevou a posypem kokosem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...