Lehké fitness lívanečky

Jako vydatnou snídani i chutnou svačinku si je můžeme dopřát zcela bez výčitek svědomí.

Suroviny:
* 10 bílků
* 50 g ovesných vloček (jemně drcených)
* 40 g rýžové mouky (nejlépe instantní)
* acidofilní mléko s cereáliemi
* mletá skořice na dochucení
* med podle chuti
* jahodová polenta a smetanový jogurt jahoda s vanilkou

Postup práce:

  1. Z bílků v mixéru ušleháme tuhý sníh.

  2. Přendáme do mísy a postupně přidáváme rýžovou mouku, ovesné vločky, špetku skořice, postupně asi 3-5 lžic acidofilního mléka s vlákninou - skvělé je například acidofilní mléko s cereáliemi z Mlékárny Valašské Meziříčí a nakonec med. Jen zlehka promícháme. Hmota musí být nadýchaná a jemně napěněná – hustá stejně, jako u klasických lívanců.

  3. Na plotně rozehřejeme pánev, zakápneme ji olejem a když je dostatečně rozehřátá, postupně lžící vkládáme malé množství těsta tak, aby vytvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm.

  4. Osmažené lívance klademe na talíř a zdobíme jahodovou polentou. Dozdobíme čerstvými lístky máty nebo meduňky.


Další lákavé recepty najdete v časopise Paní domu, která vychází 8. 12.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden