Lehké fittness lívance

Můžeme si je dopřát jako vydatnou snídani i chutnou svačinku.

Ingredience: 10 bílků 50 g drcených ovesných vloček 40 g rýžové mouky (instantní) 3 až 5 lžic acidofilního mléka s cereáliemi (Mlékárny Valašské Meziříčí) mletá skořice med jahodová polenta jogurt jahoda s vanilkou olej

Také vás může zajímat ...

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme rýžovou mouku, ovesné vločky, špetku skořice, acidofilní mléko a med.

Zlehka promícháme. Hmota musí být nadýchaná a jemně napěněná. Na plotně rozehřejeme pánev, zakápneme ji olejem, a když je dostatečně rozehřátá, postupně lžící vkládáme malé množství těsta tak, aby vytvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8 až 10 centimetrů.

Osmažené lívance klademe na talíř a zdobíme jahodovou polentou. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...