Lehké pestré rizoto

Také máte ten pocit, že rizoto má být pestrou symfonií mnoha chutí, které se spojí v jedinečný zázrak? Pak si rozhodně připravte to podle našeho receptu.

Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 250 g žampionů, 1středně velký pórek, 3 stroužky česneku, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 150 g vypeckovaných oliv, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 hrnky rýže, 4,5 hrnku vody, 1 dcl bílého suchého vína, 1 cibule, 30 g parmazánu, pepř, sůl

Postup: Ze všeho nejdříve si dáme vařit rýži podle osvědčeného způsobu, nemáme-li takový, zalijeme propláchnutou rýži dle našeho návodu vodou a vínem, přidáme oloupanou cibuli vcelku, lžičku másla, lehce osolíme a vaříme ji, dokud není měkká.

Také vás může zajímat ...

Mezitím orestujeme v pánvi na oleji mleté maso, můžeme kombinovat i více druhů. Přidáme k němu nasekané žampiony, na kroužky nakrájený pórek a směs obděláváme.

Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, ořechy, olivy, worcesterskou omáčku a vše promícháváme, aby se chutě dobře propojily. Asi tak po 2 až 3 minutách přidáme uvařenou rýži. Důležité je, abychom masový základ s rýží dobře promíchali a ještě na pár minut zakryli.

Pak už nám nic nebrání, abychom rizoto lehce posypané strouhaným parmazánem začali podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...