Moje šťastná hvězda

Lehký malinový dezert

Dezert na závěr dobrého jídla? Rozhodně!

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g malin, 20 g želatiny, 100 ml vody, 100 g cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička moučkového cukru

Postup: Dobře promícháme a přidáme 2/3 rozmačkaných malin, citronovou šťávu a 50 g cukru. n Třetinu směsi vlijeme do formiček (4 až 5), jen zašpiníme dno. Polovinu smetany vyšleháme, do druhé vmícháme cukr, zbytek malin a pak vše smícháme.

Vytvořenou nadýchanou pěnou doplníme formičky a necháme dezert zatuhnout v chladničce. Ve vodní lázni vyšleháme metličkou žloutky do pěny. Když začnou houstnout, po troškách přiléváme víno, nakonec vmícháme koňak s trochou cukru. Ztuhlý dezert vyklopíme na talířek, lehce jej pocukrujeme, ozdobíme zbytkem malin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden