Lehký malinový dezert

Dezert na závěr dobrého jídla? Rozhodně!

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g malin, 20 g želatiny, 100 ml vody, 100 g cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička moučkového cukru

Také vás může zajímat ...

Postup: Dobře promícháme a přidáme 2/3 rozmačkaných malin, citronovou šťávu a 50 g cukru. n Třetinu směsi vlijeme do formiček (4 až 5), jen zašpiníme dno. Polovinu smetany vyšleháme, do druhé vmícháme cukr, zbytek malin a pak vše smícháme.

Vytvořenou nadýchanou pěnou doplníme formičky a necháme dezert zatuhnout v chladničce. Ve vodní lázni vyšleháme metličkou žloutky do pěny. Když začnou houstnout, po troškách přiléváme víno, nakonec vmícháme koňak s trochou cukru. Ztuhlý dezert vyklopíme na talířek, lehce jej pocukrujeme, ozdobíme zbytkem malin.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...