Moje šťastná hvězda

Lehký netradiční ovocný dezert

Kateřinin recept na tento dezert je výborný. Ale to bychom nebyli my, abychom ho trochu nezjednodušili.

Ingredience: 4 zralé žluté banány, 1 jablko, 100 g másla + máslo na smažení, cukr moučka, tuzemák, vlašské ořechy

Postup: Máslo rozpustíme na pánvi, na rozehřáté poklademe oloupané banány a na kostky nakrájené jablko. Po 1 až 2 minutách banány obrátíme, jablka promícháme a posypeme lžící cukru. n Vyjmeme ovoce a vymícháváme šťávu, aby karamelizovala. Pokud se nespojí a je spíš tučná, přisypeme cukr. Pokud je tuhá, přidáme kousek másla. Ovoce vrátíme do pánve, až bude podušené, zalijeme ho trochou rumu a zapálíme. Alkohol necháme vyhořet, pak necháme zredukovat. Ovoce podáváme zalité omáčkou, zasypanou ořechy, případně s kopečkem domácí našlehané šlehačky nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden