Lehoučké švédské perníčky

Suroviny:

  • 250 g třtinového cukru
  • 700 g hladké mouky
  • 150 g hery nebo másla
  • 0,75 dl javorového sirupu
  • 0,75 dl vody
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mletého hřebíčku
  • 1,5 čajové lžičky jedlé sody

Postup:

Také vás může zajímat ...

Do hrnce dáme třtinový cukr, sirup a vodu a krátce povařte. Až se cukr rozpustí a všechny suroviny se spojí, necháme v této směsi roztát heru. Za stálého míchání přidáme skořici, zázvor a hřebíček. Následně tuto směs necháme vychladnout. Pak ji smícháme s moukou a sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladnu odpočinout do následujícího dne.

Druhý den z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenký plát, z něhož vykrajujeme formičkami perníčky. Perníčky poté pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 8 až 10 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...