Moje sladké tajemství

Lehoučké švédské perníčky

Suroviny:


  • 250 g třtinového cukru

  • 700 g hladké mouky

  • 150 g hery nebo másla

  • 0,75 dl javorového sirupu

  • 0,75 dl vody

  • 1 lžíce mleté skořice

  • 1 lžíce mletého zázvoru

  • 1 čajová lžička mletého hřebíčku

  • 1,5 čajové lžičky jedlé sody


Postup:

Do hrnce dáme třtinový cukr, sirup a vodu a krátce povařte. Až se cukr rozpustí a všechny suroviny se spojí, necháme v této směsi roztát heru. Za stálého míchání přidáme skořici, zázvor a hřebíček. Následně tuto směs necháme vychladnout. Pak ji smícháme s moukou a sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladnu odpočinout do následujícího dne.

Druhý den z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenký plát, z něhož vykrajujeme formičkami perníčky. Perníčky poté pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 8 až 10 minut..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden