Lehoučký koláč s kiwi

Suroviny na korpus:  100 g másla  150 g špaldové jemně mleté mouky  50 g ovesných vloček jemných nebo mixovaných  2 lžíce třtinového cukru  ½ lžičky soli

Náplň:  500 g měkkého tučného tvarohu  6 lžic třtinového cukru  2 lžičky agar-agaru  kůra z jednoho citronu  100 ml citronové šťávy  3 vejce

Na ozdobu:  2−3 kiwi  2,5 g agar-agaru  2 dl vody 50 ml citronové šťávy  cukr podle chuti

Postup: Z másla změklého při pokojové teplotě, mouky, ovesných vloček, třtinového cukru a soli zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odležet a vyplníme jím dno formy vyložené pečicím papírem, dobře umáčkneme, dáme při 170 °C předpéct na 10 minut.

Měkký tvaroh vyšleháme s cukrem, agar-agarem, citronovou kůrou, šťávou a vejci dohladka. Tvarohovou směs nalijeme na předpečený korpus a dopečeme při 170 °C ještě asi 35 minut. Na hotový a zchladlý moučník naskládáme kolečka kiwi a zalijeme připraveným agar-agarem.

Agar-agar přidáme do kastrůlku s vodou a citronovou šťávou, minutu povaříme. Odstavíme a za stálého míchání necháme prochladnout a vlažný nalijeme na dort. Necháme ztuhnout a uchováme v lednici..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama